Πρόγραμματα

Μαθήματα που διαφέρουν και εμπνέουν

Κορυφαία μαθήματα. Μια δραστήρια κοινότητα. Φίλοι για μια ζωή.

Το CΤΥ Greece προσφέρει διαδραστικά εξωσχολικά προγράμματα:

Θερινά
Σαββατοκύριακου
Online

τα οποία απευθύνονται σε μαθητές διαφορετικών ηλικιών που έχουν περάσει τις εξετάσεις του.

Πρόγραμματα

Θερινά Προγράμματα

Γνωρίστε τα. Ζήστε τα. Αγαπήστε τα.

Τα καλοκαιρινά προγράμματά μας προσφέρουν στους μαθητές που έχουν περάσει τις εξετάσεις του CTY Greece την ευκαιρία να συμμετέχουν σε υψηλού επιπέδου μαθήματα, παρέα με συνομήλικους που έχουν ανάλογες ικανότητες και μοιράζονται την ίδια αγάπη για μάθηση.

Θερινό Πρόγραμμα για μαθητές από Α' Γυμνασίου - B' Λυκείου, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (24.06.2018-13.07.2018)

Το Θερινό Πρόγραμμα τριών εβδομάδων του CTY Greece, με διαμονή στο Κολλέγιο Ανατόλια,  προσφέρει σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία διασκεδαστική περιπέτεια που θα τους γεμίσει γνώσεις. Όλα τα μαθήματα (16 παιδιά με 2 εκπαιδευτικούς / μάθημα) διδάσκονται στα Αγγλικά και έχουν σχεδιαστεί για να καλλιεργούν και να εμπλουτίζουν τις γνώσεις. Κάθε μαθητής επιλέγει και παρακολουθεί ένα μάθημα καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Τα διαθέσιμα μαθήματα καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος επιστημονικών τομέων και παρουσιάζονται παρακάτω:

Θετικές Επιστήμες
 
Αρχές Σχεδίασης για Μηχανικούς (Α΄Γυμνασίου - Α' Λυκείου)
 
Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες (Α΄Γυμνασίου - Α' Λυκείου)
 
Πιθανότητες & Θεωρία Παιγνίων (Α΄Γυμνασίου - Α' Λυκείου)
 
CSI@CTY (Α΄Γυμνασίου - Α' Λυκείου)
 
Γενετική (Β' Γυμνασίου - Β΄Λυκείου)
 
Βασικές Αρχές της Επιστήμης των Υπολογιστών (Β' Γυμνασίου - Β΄Λυκείου)
 
Κρυπτολογία (Β' Γυμνασίου - Β΄Λυκείου)
 
 
Ανθρωπιστικές Επιστήμες
 
Φιλοσοφία (Α΄Γυμνασίου - Α' Λυκείου)
 
Ποίηση, Πεζογραφία & Γλώσσα: Μια Συγγραφική Ματιά (Α΄Γυμνασίου - Α' Λυκείου)
 
Διεθνείς Σχέσεις (Β' Γυμνασίου - Β΄Λυκείου)
 
 
Θετικές & Ανθρωπιστικές Επιστήμες
 
Η Τέχνη & η Επιστήμη του Κινηματογράφου (Α΄Γυμνασίου - Α' Λυκείου)
 

Οι μαθητές διαμένουν στο campus του Κολλεγίου Ανατόλια καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, έχοντας στη διάθεσή τους όλες τις αίθουσες, τα γήπεδα και τις λοιπές εγκαταστάσεις του σχολείου.

 

Θερινό Πρόγραμμα για μαθητές από Α' Γυμνασίου - Α' Λυκείου, ΑΘΗΝΑ (24.06.2018-13.07.2018)

Το Θερινό Πρόγραμμα τριών εβδομάδων του CTY Greece, χωρίς διαμονή, στο OTE Academy, προσφέρει σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία διασκεδαστική περιπέτεια που θα τους γεμίσει γνώσεις. Όλα τα μαθήματα (16 παιδιά με 2 εκπαιδευτικούς / μάθημα) διδάσκονται στα Αγγλικά και έχουν σχεδιαστεί για να καλλιεργούν και να εμπλουτίζουν τις γνώσεις. Κάθε μαθητής επιλέγει και παρακολουθεί ένα μάθημα καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Τα διαθέσιμα μαθήματα είναι τα εξής:

Θετικές Επιστήμες

Μαθηματικά Μοντέλα (Α΄Γυμνασίου - Α' Λυκείου)

Αρχές Σχεδίασης για Μηχανικούς (Α΄Γυμνασίου - Α' Λυκείου)

Ανθρωπιστικές Επιστήμες

Βασικές Αρχές Μικροοικονομίας (Α΄Γυμνασίου - Α' Λυκείου)

 

Θερινό Πρόγραμμα για μαθητές Γ' - ΣΤ' Δημοτικού (25.06.2017-13.07.2017, Αθήνα & Θεσσαλονίκη)*

Το Θερινό Πρόγραμμα τριών εβδομάδων του CTY Greece, χωρίς διαμονή (09:00-16:00), προσφέρει σε μαθητές Δημοτικού στην Αθήνα & τη Θεσσαλονίκη τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον θαυμαστό κόσμο της γνώσης μέσα από διαδραστικά μαθήματα και διασκεδαστικές δραστηριότητες. Τα μαθήματα, που διδάσκονται στα ελληνικά, είναι τα εξής:

Θετικές Επιστήμες

Η Μαγεία της Μαθηματικής Σκέψης (Ε΄& ΣΤ΄Δημοτικού)

Επιστήμη & Μηχανική (Ε΄& ΣΤ΄Δημοτικού)

Εισαγωγή στη Ρομποτική και τα Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου (Ε΄& ΣΤ΄Δημοτικού)

Ο Συναρπαστικός Κόσμος των Πιθανοτήτων (Ε΄& ΣΤ΄Δημοτικού)

Νοημοσύνη και Βιολογία των Αισθήσεων (Δ' & Ε΄Δημοτικού)

Αριθμοί: Από το Μηδέν ως το Άπειρο (Γ΄& Δ΄Δημοτικού)

Θέλεις να Γίνεις Επιστήμονας; (Γ΄& Δ' Δημοτικού)

Ανθρωπιστικές Επιστήμες

Ηνωμένα Έθνη και Γεωγραφία: Άλλαξε τον Κόσμο (Δ' & Ε΄Δημοτικού)

Το Εργαστήρι του Συγγραφέα (Ε΄& ΣΤ΄Δημοτικού)

 

*Τα προσφερόμενα μαθήματα μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με την τοποθεσία. To Θερινό Πρόγραμμα διεξάγεται στην Αθήνα στο OTE Academy, Μαρούσι και στη Θεσσαλονίκη στο Κολλέγιο Ανατόλια, Πυλαία.
Πρόγραμματα

Μαθήματα Θερινών Προγραμμάτων

Για μαθητές από Α΄ Γυμνασίου - Β΄Λυκείου

Για μαθητές Γ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού

 (τα μαθήματα αναφέρονται σε συγκεκριμένες ηλικίες όπως παρουσιάζονται παραπάνω)
Πρόγραμματα

Προγράμματα Σαββατοκύριακου

Ευελιξία. Δημιουργικότητα. Διασκέδαση.
Τα Προγράμματα Σαββατοκύριακου συνδέονται με τις θεματικές ενότητες των Θερινών Προγραμμάτων (βλ. παραπάνω την περιγραφή μαθημάτων των Θερινών Προγραμμάτων). Μαθητές από τη Γ΄Δημοτικού ως τη Β΄Λυκείου που έχουν περάσει τις εξετάσεις του Κέντρου έχουν τη δυνατότητα, επιλέγοντας ένα γνωστικό αντικείμενο κάθε φορά, να συμμετέχουν σε ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, μοναδικές εκδηλώσεις και ευχάριστες δραστηριότητες. Τα προγράμματα Σαββατοκύριακου εναλλάσσονται και διεξάγονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, καθώς και στη Λευκωσία στην Κύπρο.

 

Πρόγραμματα

CTY Greece Online

CTYOnline- Μάθηση χωρίς περιορισμούς

Τα διαδικτυακά μαθήματα CTY Greece Online απευθύνονται σε μαθητές που έχουν περάσει τις εξετάσεις του CTY Greece και φοιτούν από την Γ' Δημοτικού έως και την Γ' Γυμνασίου. Με μία πληθώρα διαδικτυακών μαθημάτων, το CTY Greece Online ξεχωρίζει, γιατί συνδυάζει εξαιρετικό υλικό με την καθοδήγηση άρτια καταρτισμένων εκπαιδευτικών.

Το μάθημα είναι τρίμηνης διάρκειας και οι μαθητές μπορούν να το παρακολουθούν από το σχολείο ή το σπίτι τους, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας μέσα στη χρονιά. Το μάθημα προσφέρεται μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα "Πλάτων", που σχεδιάστηκε για αυτόν τον σκοπό από το Κολλέγιο Ανατόλια. Τα μαθήματα είναι διαθέσιμα σε δύο γλώσσες: Ελληνικά ή Αγγλικά.

Πιο συγκεκριμένα:

Πρόγραμματα

Δίδακτρα

Τα δίδακτρα για τη συμμετοχή στα προγράμματα του CTY Greece​ ​διαφοροποιούνται ανάλογα με τον τύπο του προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα:

1. Για το Θερινό Πρόγραμμα μαθητών από Α΄Γυμνασίου - Α΄Λυκείου με διαμονή στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια  (Older Students Residential Summer Program), το κόστος είναι 1900€ και μπορεί να καλυφθεί μερικώς ή ολικώς από υποτροφία.

2. Για το Θερινό Πρόγραμμα μαθητών Γ' - ΣΤ΄Δημοτικού με ημερήσια φοίτηση (​​Young Students Summer Day Program​), το κόστος είναι 1300€ και μπορεί να καλυφθεί μερικώς ή ολικώς από υποτροφία.

3. ​Γ​ια τα διαδικτυακά προγράμματα ​(CTY Greece Online) το κόστος ​είναι 480€​ και δεν καλύπτεται από υποτροφία. Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής εντός των πρώτων 2 εβδομάδων από την έναρξή του προγράμματος, προβλέπεται επιστροφή 50% του κόστους.  Η ενημέρωση του γραφείου του CTY Greece θα πρέπει να γίνει εγγράφως εντός του παραπάνω χρονικού διαστήματος. Σε περίπτωση ακύρωσης μετά το πέρας των 2 εβδομάδων, δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων.

4. ​Γ​ια τα προγράμματα ​​Σαββατοκύριακου ​(Weekend Programs) το κόστος ​είναι 120€​ και δεν καλύπτεται από υποτροφία. Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής του παιδιού στο πρόγραμμα δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων.

 

Στοιχεία λογαριασμού κατάθεσης διδάκτρων

Τράπεζα: EUROBANK
Δικαιούχoς: Έφοροι του Κολλεγίου Ανατόλια
Αριθμός λογαριασμού: 0026.0520.15.0200017793
IBAN: GR9602605200000150200017793
Αιτιολογία: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΗ

 
Πρόγραμματα

Υποτροφίες

Το CTY Greece στο Anatolia College είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας τριών οργανισμών με μακρά παράδοση στην εκπαίδευση και στην προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο. Το Κολλέγιο Ανατόλια, το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» συνεργάστηκαν από κοινού για τη δημιουργία ενός κέντρου, μοναδικού στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το CTY Greece τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στην Ελλάδα και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

To Κέντρο έχει εξασφαλίσει από τους υποστηρικτές του ορισμένους χρηματικούς πόρους που αντιστοιχούν σε σημαντικό αριθμό υποτροφιών. Οι υποτροφίες προορίζονται για τους μαθητές και τις μαθήτριες που έχουν επιλεγεί για τα Θερινά Προγράμματα του Κέντρου. Δεν χορηγούνται προς το παρόν υποτροφίες για τα προγράμματα εξ αποστάσεως (online) και τα προγράμματα του Σαββατοκύριακου.

ΚΥΠΡΟΣ (απευθύνεται σε μαθητές που φοιτούν σε σχολεία της Κύπρου & οι γονείς τους υποβάλλουν φορολογική δήλωση στην Κύπρο)

Οι υποτροφίες χορηγούνται στους μαθητές που έχουν την υψηλότερη βαθμολογία, εφόσον πληρούν και τα εισοδηματικά κριτήρια. Ο αριθμός των υποτροφιών καθορίζεται από το ύψος των χορηγιών και δεν είναι κάθε χρόνο ο ίδιος. Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι τα εξής:

  • για οικογενειακό εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 39.000 ευρώ και έως 2 παιδιά, ο υποψήφιος δικαιούται πλήρη υποτροφία (100%).
  • για οικογενειακό εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 55.000 ευρώ και μεγαλύτερο των 39.000 ευρώ ο υποψήφιος δικαιούται μερική υποτροφία (50%).

Σημειώνεται ότι για κάθε παιδί πέραν του δεύτερου, δηλ. 3o, 4o κοκ., αυξάνονται τα εισοδηματικά όρια κατά 3000€ ανά παιδί. Για παράδειγμα, εάν μία οικογένεια έχει 4 παιδιά τα εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά 6000€.

Σε περίπτωση που κάνει αίτηση για οικονομική βοήθεια μαθητής που συμμετείχε με πλήρη υποτροφία σε πρόγραμμα του CTY Greece σε προηγούμενη σχολική χρονιά, δικαιούται μόνο μερική χρηματοδότηση (50%).

Ένας μαθητής μπορεί να λάβει συνολικά για προγράμματα του CTY Greece έως 1 ½ υποτροφία.

Σε περίπτωση που μια οικογένεια έχει περισσότερα παιδιά υποψήφια για χρηματοδότηση στο ίδιο έτος, διευκρινίζεται ότι δεν μπορεί να δοθεί συνολικά πάνω από 1 ½ υποτροφία στην ίδια οικογένεια.

ΕΛΛΑΔΑ (απευθύνεται σε μαθητές που φοιτούν σε σχολεία της Ελλάδας & οι γονείς τους υποβάλλουν φορολογική δήλωση στην Ελλάδα)

Οι υποτροφίες χορηγούνται σε μαθητές με υψηλή βαθμολογία, με απαραίτητη προυπόθεση να πληρούν και τα εισοδηματικά κριτήρια. Ο αριθμός των υποτροφιών είναι ανάλογος με το ύψος των χορηγιών κάθε χρονιά. Τα όρια για τη χορήγηση υποτροφίας είναι τα εξής:

  • για οικογενειακό εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 30.000 ευρώ και έως 2 παιδιά, ο υποψήφιος δικαιούται πλήρη υποτροφία (100%).
  • για οικογενειακό εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 50.000 ευρώ και μεγαλύτερο των 30.000 ευρώ ο υποψήφιος δικαιούται μερική υποτροφία (50%).

Σημειώνεται ότι για κάθε παιδί πέραν του δεύτερου, δηλ. 3o, 4o κοκ., αυξάνεται το όριο κατά 3000€ ανά παιδί. Για παράδειγμα, εάν μία οικογένεια έχει 4 παιδιά, αυξάνεται το όριο κατά 6000€.

Σε περίπτωση που κάνει αίτηση για υποτροφία μαθητής που συμμετείχε με πλήρη υποτροφία σε πρόγραμμα του CTY Greece σε προηγούμενη σχολική χρονιά, δικαιούται μόνο μερική χρηματοδότηση (50%).

Ένας μαθητής μπορεί να λάβει συνολικά για προγράμματα του CTY Greece έως 1 ½ υποτροφία.

Σε περίπτωση που μια οικογένεια έχει περισσότερα παιδιά υποψήφια για χρηματοδότηση στο ίδιο έτος, διευκρινίζεται ότι μπορεί να δοθεί συνολικά μέχρι 1 ½ υποτροφία στην ίδια οικογένεια.

Tο CTY Greece at Anatolia College έχει ως χορηγούς τις εταιρίες Lidl Hellas και AEGEAN Airlines και ως υποστηρικτές το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Hellenic Hope. H εταιρεία Lidl Cyprus είναι χορηγός των υποτροφιών που αφορούν στην Κύπρο.