CTY Greece

Eδώ η Μάθηση Έχει Σκοπό

Οι ρίζες του CTY (Center for Talented Youth) ανάγονται στη δεκαετία του 1970 και την πρωτοποριακή δουλειά του ψυχολόγου Julian Stanley (καθηγητή στο Johns Hopkins University). Ο Stanley εργάστηκε, για να αναδείξει όχι μόνο τα χαρίσματα των μαθητών αλλά και την πνευματική αντίληψη και τον ενθουσιασμό τους να ανταποκριθούν σε ακαδημαϊκές προκλήσεις αξιοποιώντας τις εξαιρετικές τους ικανότητες.

“Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο χάρισμα. Έχω παθιασμένη περιέργεια.”

Albert Einstein
Με αυτά τα λόγια θα μπορούσε κάποιος να συνοψίσει τη φιλοσοφία του CTY, ενός ξεχωριστού, μη-κερδοσκοπικού ακαδημαϊκού Κέντρου που προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους που διακατέχονται από "παθιασμένη περιέργεια" να ικανοποιήσουν τη δίψα τους για μάθηση και να καλλιεργήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους.
CTY Greece

Γιατί CTY Greece at Anatolia College;

Το CTY Greece at Anatolia College έχει πολλά να προσφέρει στους μαθητές με εξαιρετικές ακαδημαϊκές δεξιότητες.

Ανάδειξη Ταλέντου

Τη δυνατότητα ανάδειξης του ταλέντου τους μέσα από εξετάσεις που είναι πάνω από το γνωστικό επίπεδο της ηλικίας τους.

Ακαδημαϊκές Προκλήσεις

Ακαδημαϊκές Προκλήσεις

Την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν πλήθος ακαδημαϊκών προκλήσεων με τη βοήθεια εξαιρετικά καταρτισμένων καθηγητών και τη συντροφιά συνομηλίκων τους.

Μαθήματα Θερίνα, Online & Σαββατοκύριακου

Την επιλογή μεταξύ ποικίλων μαθημάτων για διαφορετικά ηλικιακά επίπεδα.

Μαθήματα Πανεπιστημιακού Επιπέδου

Μαθήματα, ορισμένα από τα οποία είναι πανεπιστημιακού επιπέδου, τα οποία επιταχύνουν, εμπλουτίζουν και διευρύνουν τις γνώσεις των παιδιών.

ΜΑΘΗΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ

Να αναδειχθούν ικανότατοι και δραστήριοι σπουδαστές που θα συνεισφέρουν σημαντικά στην κοινωνία μας στο μέλλον.

CTY Greece

Oι Φορείς

Το CTY Greece στο Anatolia College είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας τριών οργανισμών με μακρά παράδοση στην εκπαίδευση και στην προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο. Το Κολλέγιο Ανατόλια, το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» συνεργάστηκαν από κοινού για τη δημιουργία ενός κέντρου, μοναδικού στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Κολλέγιο Ανατόλια

Το Κολλέγιο Ανατόλια είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός με μακρά ιστορία και συνεισφορά σε όλα τα επίπεδα της Εκπαίδευσης. Ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούντα του Πόντου (σημερινή Τουρκία) και μετεγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1924. Σήμερα προσφέρει δυνατότητες εκπαίδευσης από τις πρώτες βαθμίδες του Νηπιαγωγείου έως και τις μεταπτυχιακές σπουδές, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας. Γνωστό για τις άριστες επιδόσεις του, τις καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, την υψηλής ποιότητας διδασκαλία, το φιλελεύθερο πνεύμα και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, το Κολλέγιο Ανατόλια έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα αλλά και τον κόσμο ως ένα αναγνωρισμένο κέντρο εκπαίδευσης.

Johns Hopkins

Το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins ιδρύθηκε το 1876 και είναι ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα παγκοσμίου φήμης, που κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της διδασκαλίας και της έρευνας. Το Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά (CTY) άνοιξε τις πύλες του 100 χρόνια αργότερα με σκοπό να παρέχει μαθήματα υψηλού επιπέδου και να επιτρέπει μέσω υποτροφιών την πρόσβαση σε αυτά για εξαιρετικά προχωρημένους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το CTY συμμερίζεται την αποστολή του Johns Hopkins: επιδιώκει να προετοιμάσει πολλά υποσχόμενους νέους κατάλληλα, ώστε να μπορέσουν να συνεισφέρουν σημαντικά στη μελλοντική κοινωνία. Το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου Johns Hopkins λειτουργεί ως σύμβουλος του CTY Greece, παραχωρώντας επίσης στο Κολλέγιο Ανατόλια τα πνευματικά δικαιώματα για τη χρήση υλικού του στα διάφορα προγράμματα. Το Κολλέγιο Ανατόλια, ωστόσο, φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τα προγράμματα του CTY Greece.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org) είναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και αναμένεται να επιφέρουν αισθητές, διαχρονικές και θετικές μεταβολές στην κοινωνία. Επίσης, το Ίδρυμα στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στη σύμπραξη φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να υπηρετηθεί αποτελεσματικά το κοινό καλό.

CTY Greece

Oι Καθηγητές

Οι μαθητές του CTY Greece καθοδηγούνται από καταξιωμένους εκπαιδευτικούς, ειδικά καταρτισμένους στη διαδραστική διδασκαλία υψηλού επιπέδου.
CTY Greece

To Campus

Το campus του Κολλεγίου Ανατόλια εκτείνεται σε 180 κατάφυτα στρέμματα γης, τα οποία περιλαμβάνουν γήπεδα, γυμναστήρια, βιβλιοθήκες, οικοτροφείο, γραφεία συμβούλων και νοσοκόμας και πολλές άλλες παροχές, σε ένα πράσινο και ζωντανό περιβάλλον.