Εξετάσεις

Τεστ Αξιολόγησης

Ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος στα προγράμματά μας; Προτού βυθιστείτε σε έναν θαυμαστό νέο κόσμο γνώσης, μεσολαβεί ένα ακόμη βήμα.

Πληροφορίες σχετικά με τα Τεστ SCAT & STB ( Β΄Δημοτικού - Γ΄Γυμνασίου )

Προκειμένου να συμμετέχει κάποιος μαθητής στα προγράμματα του CTY Greece, πρέπει να λάβει μέρος και να επιτύχει στις εξετάσεις του Κέντρου. Οι εξετάσεις αφορούν μαθητές από Β' Δημοτικού ως Γ΄Γυμνασίου και διεξάγονται καθε χρόνο σε διαφορετικές πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα και στη Λευκωσία στην Κύπρο. Οι μαθητές που έχουν λάβει μέρος και έχουν επιτύχει στις εξετάσεις του Κέντρου μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν CTY Greece προγράμματα μέχρι και Β' Λυκείου.

Στις εξετάσεις χρησιμοποιούνται δύο τέστ που σχεδιάστηκαν και βαθμολογούνται από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins: το School and College Ability Test (SCAT) και το Spatial Test Battery (STB), τα οποία εξετάζουν την ικανότητα στη γλωσσική και τη μαθηματική λογική και είναι στα ελληνικά. Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να δώσει ένα από τα δύο τεστ (SCAT ή STB) ή και τα δύο αν το επιθυμεί.

Το κόστος εξέτασης για κάθε μαθητή ανά τεστ (το τεστ SCAT περιλαμβάνει 2 ενότητες) ανέρχεται στα 30 ευρώ και μπορεί να κατατεθεί στον παρακάτω λογαριασμό:

Τράπεζα: EUROBANK
Δικαιούχoς: Έφοροι του Κολλεγίου Ανατόλια
Αριθμός λογαριασμού: 0026.0520.15.0200017793
IBAN: GR9602605200000150200017793
Αιτιολογία: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΗ

Το ποσό δεν επιστρέφεται.

SCAT

Διακρίνονται τρία επίπεδα: Elementary (Β΄ και Γ΄ Δημοτικού),  Intermediate (Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού) και Advanced (ΣΤ΄ Δημοτικού – Γ' Γυμνασίου).

Η εξέταση περιλαμβανει δύο ενότητες και διαρκεί περίπου 60 λεπτά συνολικά.

Στην ενότητα της Γλώσσας εξετάζεται σε ποιον βαθμό ο μαθητής κατανοεί τη σημασία των λέξεων και τη λογική της Γλώσσας. Τα θέματα της Γλώσσας είναι πολλαπλής επιλογής και βασίζονται σε αναλογίες.

Στην ενότητα των Μαθηματικών εξετάζεται σε ποιον βαθμό ο μαθητής κατανοεί τις θεμελιώδεις λειτουργίες των αριθμών.

STB

Το STB αποτελεί μία ακόμη δυνατότητα εξέτασης για παιδιά από την ΣΤ΄ Δημοτικού έως και την Γ΄ Γυμνασίου, τα οποία επιθυμούν να εγγραφούν σε κάποιο μάθημα θετικής κατεύθυνσης του CTY Greece. Με την εξέταση αυτή δεν μπορούν οι μαθητές να εγγραφούν σε ένα μάθημα ανθρωπιστικών σπουδών. Σημειώνεται ότι οι μαθητές εξετάζονται στο συγκεκριμένο τέστ μόνο μία φορά.

Η διαδικασία εξέτασης διαρκεί περίπου 75 λεπτά συνολικά.

Το STB αποτελείται από τέσσερις ενότητες: Απομνημόνευση Σχημάτων, Μετατροπή Σχημάτων, Περιστροφή Σχημάτων, Ανάκληση Σχημάτων από Μνήμης.

 
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πληροφορίες Εξετάσεων

Εξετάσεις 2017-2018

Συνεχίζεται η διεξαγωγή των εξετάσεων σε διάφορες πόλεις. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για την ακριβή ώρα των εξετάσεων μετά το πέρας των εγγραφών. Τα αποτελέσματα όλων των εξεταστικών θα ανακοινωθούν περίπου το Μαρτιο 2018.

Εξετάσεις

Εγγραφή

 

Διαδικασία Εγγραφών στις Εξετάσεις

Τo MyCTY Greece είναι μια εξατομικευμένη πλατφόρμα, που παρέχει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες σε σχέση με τις εξετάσεις και τα προγράμματα του CTY Greece.

Με τη δημιουργία λογαριασμού στο MyCTY Greece μπορείτε να εγγράψετε ατομικά ή ομαδικά μαθητές στις εξετάσεις. Σας δίνεται ακόμη η δυνατότητα να βλέπετε τα αποτελέσματα των εξετάσεων, να προβαίνετε σε πληρωμή, να ελέγχετε το ιστορικό πληρωμών και τυχόν οφειλόμενο υπόλοιπο και να εγγράφετε ατομικά ή ομαδικά μαθητές στα προγράμματα του CTY Greece.

Διαδικασία Εγγραφών στα Προγράμματα

Διαδικτυακά Προγράμματα & Προγράμματα Σαββατοκύριακου

Τα Διαδικτυακά Προγράμματα είναι διαθέσιμα για μαθητές από Γ΄ Δημοτικού - Γ΄ Γυμνασίου, ενώ τα Προγράμματα Σαββατοκύριακου είναι διαθέσιμα για μαθητές από Γ΄Δημοτικού ως Β΄ Λυκείου.

Η εγγραφή σε αυτά τα προγράμματα γίνεται μέσω του λογαριασμού MyCTY Greece.Ειδικότερα στο πεδίο 'Διαθέσιμα Προγράμματα΄ αναγράφονται τα προγράμματα που μπορεί να παρακολουθήσει ο εκάστοτε μαθητής με βάση τη βαθμολογία και την ηλικία του. Για τα προγράμματα αυτά δεν υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης υποτροφιών.

Θερινά Προγράμματα

Τα Θερινά Προγράμματα είναι διαθέσιμα για μαθητές από Γ΄ Δημοτικού - Β΄Λυκείου. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, η εγγραφή στα προγράμματα αυτά γίνεται ΜΟΝΟ μετά από πρόσκληση.

Η επιλογή των μαθητών γίνεται με βάση τη βαθμολογία και το φύλο, καθώς οι θέσεις κατανέμονται ισάριθμα σε κορίτσια και αγόρια. Εφόσον αποσταλεί πρόσκληση, τότε μόνο δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να εγγραφούν στα Θερινά Προγράμματα μέσω του λογαριασμού MyCTY Greece και να επιλέξουν με σειρά προτίμησης το μάθημα το οποίο θέλουν να παρακολουθήσουν. Οι προσκλήσεις στέλνονται εντός λίγων ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Για τα Θερινά Προγράμματα υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης υποτροφιών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις χορήγησης υποτροφίας, παρακαλούμε ανατρέξτε στην ενότητα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

ΓΕΝΙΚΑ

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΤΑΛΕΝΤΩΝ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ/ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ